Pandan är utrotningshotad till följd av markförlust och låga födelsetal. Stora förhoppningar knyts till det fåtal bambubjörnar som fortfarande existerar. Det thailandbaserade paret (de är gifta) Xuang Xuang och Lin Huis kärleksliv har blivit en medial följetong nästan i klass med Brad och Angelina. Efter att Xuang Xuangs bantningskur inte verkar ha förbättrat parningsförutsättningarna hoppas nu djurskötare och pandavänner världen över på pandaporr. Genom att placera en tv med däggdjurserotik i pandaburen hoppas man på ökat parningsintresse. Metoden har visat sig verkningsfull i Kina.

Några viktiga skillnader mellan människopornografi och de gulliga björnarnas erotik:

1. Om den mänskliga porren ofta anklagas för att genom orealistiska kroppar och beteenden medverka till att konsumenterna får en onaturlig bild av sex, handlar pandornas motsvarighet om att videoledes återskapa just den naturliga sexualitet som gått dem förlorad. På senare år har man diskuterat ett porrstopp för de inburade på svenska kriminalvårdsanstalter. Den demografiska situationen för pandabjörnen gör den typen av bildförbud rent kontrareproduktiva på världens djurparker.

2. Människors porr omsätter miljarder. Pandaporrens ekonomiska avtryck är marginellt. Om riksdagen hade klubbat igenom förslaget om tidelagsförbud hade kanske pandaporrproducenter kunnat vinna svenska marknadsandelar bland frustrerade pälsfetischister, men omröstningen lades ner.

3. Pandaporren fungerar lika bra i svartvitt.