fbpx

Hajp på filmhistorien

 

Det är inte ofta vi saxar från pressmeddelanden på den här bloggen. Eller aldrig, rättare sagt. Men gör ett undantag nu. Fick nämligen något roligt i inkorgen idag:

”I dagarna startar ett nytt svenskt filmbolag sin verksamhet i Alvik, väster om Stockholms innerstad. Vi heter Cinemania och kommer att släppa relevanta kvalitetsfilmer på DVD för den svenska marknaden. Vi strävar bland annat efter att fylla det hål som SFI, Svenska Filminstitutet, lämnade öppet efter sig när de mer eller mindre abrupt slutade att ge ut film på DVD för ett antal år sedan. /…/ Den första filmen vi släpper heter Misshandlingen (Regi: Lars-Lennart Forsberg, 1969). Den vann guldbaggar och skapade diskussion när den kom, och är än idag häpnadsväckande aktuell och provocerande på sitt sätt. Filmen släpps till butikerna onsdagen den 16 september.”

Misshandlingen har vi som bekant skrivit om förut på bloggen. Den visas ju också på Psykologer tittar på film den 16 september.

4 kommentarer

  1. Förresten måste jag ju komma med några snabba önskemål själv. Har tjatat om Erland Josephssons sena 70-tal förut, men skulle gärna se En och en och Marmeladupproret.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.